30 χρόνια Αθήνα 9.84, 30 χρόνια ιστορίας

2017-11-30

Τριάντα χρόνια Αθήνα 9.84, 30 χρόνια ιστορίας. Ο σταθμός της πόλης, ο σταθμός της καρδιάς μας, κλείνει τη γενέθλια χρονιά του, με μια εκδήλωση που ταιριάζει στο έγκυρο αλλά και ανήσυχο προφίλ του. Πέντε διακεκριμένοι επιστήμονες συμμετέχουν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο Innovathens powered by Samsung (Αεριοφυλάκιο 2), της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

30 χρόνια Αθήνα 9.84 - 30 χρόνια ιστορία

Οι καθηγητές Μαρία Ευθυμίου, Θάνος Βερέμης, Αχιλλέας Μητσός, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Βασιλική Γεωργιάδου, συζητούν για ολα αυτά που ακούμε, διαβάζουμε, συζητάμε, ξέρουμε αλλά δεν γνωρίζουμε. Για τη χώρα, την Ευρώπη, τον πλανήτη.

«Συμφωνήσαμε με τον σταθμό (Αθήνα 9.84) επειδή η δημιουργία του ήταν μια κίνηση ελευθερίας εκφράσεως και λόγου, η εισήγηση μου να εμπεριέχει κάτι σε σχέση με αυτό και έτσι θα μιλήσω για την διαδρομή της διαδικασίας, την διεκδίκηση του ελεύθερου λόγου στον νεώτερο Ευρωπαϊκό λόγο» είπε η κ. Μαρία Ευθυμίου μιλώντας στην εκπομπή «Ράδιο City» του Αθήνα 9.84.

Θεματικές των ομιλιών:

Μαρία Ευθυμίου: «Από την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, στην Αμερικανική και την Γαλλική Επανάσταση: Η μακρά πορεία προς την ελευθερία της έκφρασης»

Θάνος Βερέμης: Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης

Αχιλλέας Μητσός: Από την είσοδο στην παρ' ολίγον έξοδο. 30 χρόνια της Ελλάδας στην Ε.Ε. που αλλάζει.

Παναγιώτης Ιωακειμίδης: Ποιά Ελλάδα σε ποιά Ευρώπη; Τα επόμενα 30 χρόνια.

Βασιλική Γεωργιάδου: Ελλάδα - Ευρώπη: Λαϊκισμός και Άκρα Δεξιά

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Newsroom Αθήνα 9.84

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.