«Το χωριό της Ειρήνης» που έφτιαξε ο Βασίλης Καρράς

2023-12-28

Τη θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο η είδηση πως ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής (24/12). Ο δημοφιλής λαϊκός ερμηνευτής με την ιδιαίτερη βραχνάδα στη φωνή έχασε τη μάχη που έδινε με θάρρος τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο, σε ηλικία 70 ετών.

Ο «άρχοντας» του ελληνικού τραγουδιού για μεγάλο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο και τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Καρράς παρ' ότι είχε διαγράψει μία τεράστια και λαμπρή καριέρα προσπαθούσε να κρατάει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να ζει με ηρεμία μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Στην πλαγιά του Λόφου Καρδίας στη Θεσσαλονίκη με θέα στον Θερμαϊκό και περιστοιχισμένο από 3.500 δέντρα, ο Βασίλης Καρράς κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Εκεί ο σπουδαίος ερμηνευτής δημιούργησε ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό με έντονα λαογραφικά στοιχεία, που πήρε το όνομά του από την μεγάλη αγάπη του τραγουδιστή την κόρη του, Ειρήνη.

Μάλιστα εδώ και μία δεκαετία έγινε ο πόλος έλξης των φίλων του, αλλά και εκατοντάδων κόσμου, που το επέλεξαν για αποδράσεις, για γάμους, βαφτίσεις και τις ιδιαίτερες προσωπικές τους στιγμές.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, που είχε φτιάξει και το προσωπικό του ησυχαστήριο στο «Χωριό της Ειρήνης», φρόντιζε να περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα εκεί, όταν δεν εργαζόταν.

Με πολύ μεράκι και αγάπη, και βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, έφτιαξε έναν επίγειο παράδεισο που διέθετε πισίνες, γήπεδα τένις, πάρκινγκ 4.000 θέσεων, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόριο, λαογραφικό μουσείο, και τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ανακαλύψουν την καλλιέργεια λαχανικών αλλά και την εκτροφή ζώων.

Μάλιστα η δεξίωση για τον γάμο της κόρης του, Ειρήνης, το 2019, είχε πραγματοποιηθεί στο «Χωριό της Ειρήνης».

«Η κόρη μου ασχολείται με το «Χωριό Ειρήνη». Εγώ της είπα τις δυσκολίες και την αλήθεια για τη ζωή του καλλιτέχνη. Είναι θέμα δικό της το τι θα επιλέξει να κάνει τελικά. Πάντως ναι… Είμαι χαζομπαμπάς!», είχε δηλώσει ο Βασίλης Καρράς σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η ταφή του Βασίλη Καρρά έγινε στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, την Τετάρτη 27/12.