«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν – Σκηνή Φρυνίχου

2023-12-16

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης, μετά την επιτυχία του «Ο Ρομπέν των Δασών» (2017), επιστρέφει με ένα έργο που έγραψε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και που είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από την «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 

Πρόκειται για μια παραμυθένια περιπέτεια, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα. Μια εννεαμελή ομάδα ηθοποιών του Θεάτρου Τέχνης, που ερμηνεύει ρόλους ανθρώπων και ζώων, ακόμα και αντικειμένων, χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά σε πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú), για να μεταφέρουν όλοι μαζί τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα κατά το 85% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Παίζουν: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12μμ.

Προπώληση: more.com. 

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

▸«Η Πλατεία που κατοικούμε» – Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque
Διάρκεια έκθεσης: 5 έως 18 Ιανουαρίου 2024
Ώρες επίσκεψης: καθημερινές 18.00-21.00, Σαββατοκύριακα 11.00-15.00
Χώρος: παλιό Bibliothèque, Βαλτετσίου και λαμαρίνες γωνία, Πλατεία Εξαρχείων