«Η αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της χώρας» δήλωσε ο Τατούλης μ΄αφορμή την υποψηφιότητα Καμίνη

2017-11-08

Πρωτόγνωρο πολιτικό εγχείρημα στη χώρα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αυτοδιοικητικός ζητά την ευθύνη ενός πολιτικού χώρου», όπως δήλωσε κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού έκανε λόγο για θεσμική συνάντηση με τον πρώτο Δήμαρχο της χώρας και για γόνιμη ανταλλαγή θεσμικών απόψεων, δήλωσε ακόμη ότι η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη θέτει καινούργιες λογικές στην αγωνία του τόπου για την πολιτική του ανασυγκρότηση και αποδεικνύει ότι η αυτοδιοίκηση λόγω της σημαντικής της εμπειρίας και των ευθυνών που με επιτυχία έχει διαχειριστεί είναι μέρος της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

«Το εγχείρημα αυτό σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για την οργάνωση της κομματικής και πολιτικής ζωής του τόπου» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και κάλεσε τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους αυτούς που δεν δειλιάζουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του τόπου».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης τόνισε ότι «ήρθε ο καιρός πλέον να μιλήσουμε πολιτικά. Αν δεν συγκροτηθεί η μεγάλη ενιαία παράταξη θα υπάρξει εθνική υστέρηση στο διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση για τα προβλήματα υπαρξιακού χαρακτήρα της χώρας» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον στεγανά στις πολτικές που πρέπει να εφαρμοστούν στη χώρα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Άγγελος Παπαγγελόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος.

newsta.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο οποίο ξέσπασε χθες αργά το βράδψυ φωτιά, βρέθηκε ένας άνδρας που, διασώστης στο επάγγελμα, προσέφερε τη βοήθειά του και σε ένα μικρό αρσενικό σκυλάκι που ήταν σε κλουβί.

Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.