Άρθρα-Απόψεις

Άρθρα-Απόψεις 

Με μία Αθήνα να "βράζει" από τουρισμό, με νέα ξενοδοχεία με το Air-bnb να έχει δημιουργήσει χιλιάδες αυτοσχέδιες νέες τουριστικές περιοχές στην Αθήνα, με το Αεροδρόμιο της Αθήνας και την Aegean να είναι βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης ανόδου, θα πρέπει ως πόλη να "τρίβουμε" τα χέρια μας.

Στην υπέρ-αιώνια γραμμή του ηλεκτρικού τρένου Κηφισιά-Πειραιάς έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια άλλες τρεις γραμμές, ενώ βρίσκεται στα σκαριά και η δημιουργία μια τέταρτης, που τέμνουν την πρώτη και κύρια γραμμή, την πράσινη.

Τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα, ο αριθμός των θανάτων έχει ξεπεράσει τον αριθμό των γεννήσεων, όχι επειδή ζούμε λιγότερο αλλά επειδή γεννάμε λιγότερο.

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι δημοσκοπήσεις που δίνουν αυξανόμενο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το 2009 προκηρύχθηκαν βουλευτικές εκλογές, εν μέσω σκανδάλων, με την διακυβέρνηση της χώρας να έχει μπει σε αυτόματο πιλότο και με τον Κώστα Καραμανλή να «υπόσχεται» λιτότητα.

Εξαιρετικό παράδειγμα του πως η ιστορία κάνει κύκλους αποτελεί το ιστορικό βίντεο που δείχνει τους Γερμανούς εργάτες στα ναυπηγεία να υποδέχονται με τιμές ήρωα (και ελληνικές σημαίες να κυματίζουν) τον Αριστοτέλη Ωνάση.